Buitenschilderwerk maakt uw woning of bedrijfspand niet alleen mooi, maar het is tevens van groot belang om uw schilderwerk buiten te onderhouden. Zodra u kleine scheurtjes, kleine blaasjes, er kale of rotte plekken ontstaan of het prille begin van verfbladders signaleert is het de hoogste tijd uw huis te laten inspecteren. De professionele schilder kan dan beoordelen of het schilderwerk op korte termijn moet worden uitgevoerd of dat het onderhoud nog uitgesteld kan worden. Regelmatig onderhoud aan kozijnen en deuren zorgt ervoor dat ze in goede staat blijven, voorkomt hoge kosten en houdt de waarde van uw woning of bedrijfspand op het juiste niveau.

Vooral woningen aan de kust hebben te lijden van zand en zout, huizen in de buurt van de snelwegen van fijnstof en woningen in bosgebieden van algen en mos. Daarom controleren we altijd tijdens de voorbereiding uitgebreid de staat van het houtwerk. Tevens staat uw buitenschilderwerk bloot aan allerlei invloeden zoals weer, wind, regen, zon, lichtinval, temperatuur, gebruik, etc. en is daarom extra gevoelig zijn voor houtrot, daarom herstellen wij altijd eerst de zwakke punten in het schilderwerk. Het houtwerk, de kozijnen, de houtverbindingen en ook de kitnaden, worden gecontroleerd op scheuren en gaten. Waar het nodig is, wordt kit weggesneden en vervangen. Wanneer de houtverbindingen niet meer goed zijn, worden ze open gefreesd en weer opgevuld met een speciale plamuur. Ditzelfde doen we met haarscheuren, kleine gaten en kieren, en andere plekken waar vocht naar binnen zou kunnen.

Na dit herstel – op hoogte met behulp van een ladder of steiger – beginnen we met de afwerking van het houtwerk, eerst met een grondlaag en vervolgens middels een mooie en duurzame hoog- of zijdeglansverf. We werken uitsluitend met de modernste producten en stellen aan de verf de hoogste kwaliteitseisen. Op deze manier heeft uw schilderwerk de langdurig duurzame glansbehoud en de beste bescherming.

Benieuwd naar onze prijzen en de mogelijkheden?

Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.